fredag 30 september 2011

Chokladjitterbuggar

Jag har egentligen inte tålamod att låta degar vila i kylskåp..... så den vilade inte så jättelänge..  Men en liten stund i frysen innan jag skar upp rullen, och det gjorde det betydligt enklare att skära upp i skivor.

20 st

4½ dl mjöl
1 msk kakao
1 dl socker
200 g margarin

Fyllning:
2 äggvitor
1 dl socker

Blanda mjöl, kakao, socker och margarin i matberedaren. Låt degen vila i kylen ca 30 min. Gör fyllningen: vispa äggvitorna till fast skum och tillsätt sockret under vispningen. Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till en rektangel, ca 16*30 cm. Bred marängfyllningen lite fluffigt över rektanglarna och rulla ihop som en rulltårta. Låt degrullarna ligga i kylen tills de är riktigt kalla, ca 1 timme. Skär degrullarna i skivor, ca 3 cm tjocka. Lägg på plåt. Grädda mitt i ugnen, 200* ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar