Fick det har receptet från min kompis Anneli för flera år sedan, men har av någon anledning inte provat den förr. Inser nu att det skulle jag ha gjort - den var MUMSIG!!
En ganska mäktig, kladdig kaka som jag bjöd en massa tjejfikakompisar på härom kvällen. Det blev över lite till jobbarkompisarna också...
200 g smör, smält & avsvalnat
4 ägg
4 dl socker
3 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Blanda äggen med smöret, sikta i resten. Rör så lite som möjligt. Grädda i rund form 175* 20 minuter.
Glasyr:
100 g smör
300 g vit choklad
2 dl grädde
½ dl socker
Koka upp socker och grädde. Hacka chokladen och häll ner den i den kokade smeten, rör om tills den smält. Klicka i margarinet och rör ner det också. Låt glasyren stå i rumstemperatur i 12 timmar. Glasyren får gärna stå i frysen 30 min innan kakan glaseras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar