tisdag 27 september 2011

Annelis chokladtårta

Fick det har receptet från min kompis Anneli för flera år sedan, men har av någon anledning inte provat den förr. Inser nu att det skulle jag ha gjort - den var MUMSIG!!
En ganska mäktig, kladdig kaka som jag bjöd en massa tjejfikakompisar på härom kvällen. Det blev över lite till jobbarkompisarna också...

200 g smör, smält & avsvalnat
4 ägg
4 dl socker
3 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Blanda äggen med smöret, sikta i resten. Rör så lite som möjligt. Grädda i rund form 175* 20 minuter.

Glasyr:
100 g smör
300 g vit choklad
2 dl grädde
½ dl socker

Koka upp socker och grädde. Hacka chokladen och häll ner den i den kokade smeten, rör om tills den smält. Klicka i margarinet och rör ner det också. Låt glasyren stå i rumstemperatur  i 12 timmar. Glasyren får gärna stå i frysen 30 min innan kakan glaseras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar