söndag 4 september 2011

Kalljästa bullar

Slut bullar i frysen; det är inte lyckat... För att variera lite bakade jag kalljästa, lite lyxigare bullar den här gången.

Rimbobullar
ca 25 st

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 rumstempererat margarin
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning
75 g margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling
ägg

Garnering
1 dl florsocker
1 msk vatten

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40*40 cm. Skär den i fyrkanter, 8*8 cm. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bullarna i pappersformar. Låt jäsa ca 2 tim i rumstemperatur. Pensla med uppvispat ägg.  Grädda mitt i ugnen 250*, 5-8 minuter. Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bullarna med florsockerglasyren strax innan de ska serveras.

3 kommentarer:

  1. Kanske måste utmana min karriär i bullbakning och avancera med Rimbo...(kommer dock ta länge innan dom blir i närheten av så snygga...)

    SvaraRadera
  2. Måste prova göra dessa i helgen!!!

    SvaraRadera
  3. Yenny och Sofie: Lycka till, hör av er sen med resultatet! /Lillasyster af socker

    SvaraRadera