Slut bullar i frysen; det är inte lyckat... För att variera lite bakade jag kalljästa, lite lyxigare bullar den här gången.
Rimbobullar
ca 25 st
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 rumstempererat margarin
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
ägg
Garnering
1 dl florsocker
1 msk vatten
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40*40 cm. Skär den i fyrkanter, 8*8 cm. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bullarna i pappersformar. Låt jäsa ca 2 tim i rumstemperatur. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 250*, 5-8 minuter. Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bullarna med florsockerglasyren strax innan de ska serveras.
Kanske måste utmana min karriär i bullbakning och avancera med Rimbo...(kommer dock ta länge innan dom blir i närheten av så snygga...)
SvaraRaderaMåste prova göra dessa i helgen!!!
SvaraRaderaYenny och Sofie: Lycka till, hör av er sen med resultatet! /Lillasyster af socker
SvaraRadera