Väldigt spröda kakor, så spröda så det var lite svårt att bre ut nougaten utan att de gick sönder. Jag smälte den ännu lite mer; då gick det bättre. Och det var värt det lilla besväret :)
Nougatdubletter
ca 30 st
250 g rumsvarmt smör
½ dl socker
1 äggula
3½ dl mjöl
5 msk kakao
1 krm salt
Fyllning:
200 g nougat
Mixa ihop smör, socker och äggula i matberedare i någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och kör snabbt ihop till en deg.
Forma degen till två rullar, 3-4 cm i diameter, och slå in dem i plastfolie. Låt degen vila i kylen i minst 30 min. Skär sedan rullarna i ca 5 mm tjocka skivor, lägg på plåt och grädda mitt i ugnen 200* 7-8 minuter. Låt svalna. Bryt nougaten i mindre bitar och smält försiktigt i vattenbad eller i mikron. Om den blir för lös; låt den bara svalna och tjockna lite. Bred eller spritsa nougat på hälften av kakorna, och lägg ihop med resten av kakorna.
Mums! (O)Tur jag inte kan baka, jag skulle gå och småäta hela tiden innan man fick chansen att bjuda främmande :))
SvaraRadera