lördag 17 september 2011

Mera paj!

Efter en massa god mat på Kallholmen igår, åkte vi hem till oss för att äta efterrätt. Det här receptet har jag hittat hos Socker och mirakel. Det var enkelt, gott och inte så sött. Serveras med vaniljvisp eller glass

100 g smör, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 msk strösocker
2 dl marsansås. Gjord av torrvara ex ekströms
1 -1 1/2 dl hallon

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, socker o smör. Smula degen med fingrarna tills du fått en smulig blandning.
Gör marsansåsen enl anvisningar på förpackningen, låt vila en stund.
Tag hälften av smuldegen o lägg i botten på en smord form eller i 4 smorda portionsformar.
Lägg på marsansåsen o sprid ut hallonen.
Lägg resterande av smuldegen uppe på o grädda mitt i ugnen ca 25 min.

1 kommentar:

  1. Åh, gilla enkla recept...ska ha denna i åtanke om jag ska göra paj nån gång! Paj är alltid uppskattat :)

    SvaraRadera