torsdag 14 juli 2011

Leilas Toscakaka

Mmmm.... den här var jättegod

Leilas Toscakaka med färska persikor

Kaka
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
0,75 dl vispgrädde
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 st färska mogna persikor

Toscasmet
25 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,75 dl matlagningsgrädde
50 g mandelspån
1 dl strösocker
1,5 dl blandade frön (solroskärnor, pumpa, vallmo)

Lättvispad grädde till servering

Kakan
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant. Skiva persikorna. Fyll formen med smeten och trycker ner persikoskivorna i ett runt solfjädermönster. Grädda kakan i mitten av ugnen 175* i cirka 20 min tills den är nästan klar. Gör under tiden toscasmeten.

Toscasmeten
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 min. Tillsätt mandelspån, frön och kärnor och koka upp. Häll toscan över den nästan färdiga kakan. Grädda ytterligare ca 15 minuter.

1 kommentar:

  1. Åh så mycket gott ni redan hunnit med att lägga in :)

    Hanna och jag önskade precis att vi bodde liiiite närmare så vi kunde komma förbi och provsmaka.

    Kram!
    /Jessica

    (lyckas inte kommentera med min vanliga blogg-adress...)

    SvaraRadera