söndag 17 juli 2011

Långpannekaka med hallon

Vill man inte ha hallon i marängen kan man ju såklart välja andra bär


Hallonmarängrutor

75 g marg
3 dl socker
5 äggulor, spara äggvitorna till marängen
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2,25 dl mjölk
3 msk kokande vatten

Maräng
5 äggvitor
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl hallon

Rör rumsvarmt margarin och socker vitt och poröst. Rör ner äggulorna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och vatten. Bred ut smeten i långpanna 30*40 cm och grädda 200* 15 minuter
Maräng:Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i socker och vaniljsocker och vänd ner bären. Bred marängen över kakan, höj ugnsvärmen till 250* och grädda i ca 5 minuter till. Låt svalna och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar