torsdag 28 juli 2011

Chokladkaka

Detta recept har jag fått av min fina Maria-kollega, och när de två sockersystrarna träffades för ett par dagar sedan bakade jag en sådan

Festfin chokladkaka
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
125 g margarin
1 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175*. Smörj och bröa en rund bakform, ca 25 cm i diameter.
Koka upp mjölken. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt, sikta ner de torra ingredienserna och rör försiktigt smeten slät. Tillsätt sist den varma mjölken. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. Låt kakan kallna. Dela sedan kakan i två bottnar, och lägg dem med snittytan upp.
Fyllning: Smält margarinet och tillsätt mjölken. Koka upp och ta sedan blandningen från värmen. Rör ner vaniljsockret. Skeda fyllningen jämnt över bottnarna, och lägg sedan ihop dem, snittyta mot snittyta. Täck kakan med plastfolie och låt stå kallt över natten
Servera ev med grädde.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar