måndag 18 juli 2011

Falska danska wienerbröd

Enkla och goda (!!) - precis som det ska vara :)



Gundas Falska Danska Wienerbröd
Ca 40 st

Smält 200 g marg och låt det svalna. Smula 50 g jäst i en bunke. Rör ut jästen i 2 dl kall mjölk. Tillsätt ½ dl socker, ½ tsk salt, 2 ägg, det smälta margarinet och 9-10 dl vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Kavla ut degen direkt till en rektangel ca 30*80 cm. Bred på 200 g marg och strö över 2 dl florsocker och 2 tsk kardemumma. Rulla ihop degen från långsidan som en rulltårta och dela den i ca 40 delar. Lägg dem i formar och ställ på plåtar. Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 2 timmar. Grädda i mitten av ugnen 250*, 8-10 minuter. Låt svalna. Garnera med smält blockchoklad som ringlas över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar