onsdag 13 juli 2011

Banankaka med ostglasyr


50 g smör
2 små mogna bananer
1 ägg
1,5 dl strösocker
2 msk mjölk
1 tsk vanillinsocker
2,25 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver

Glasyr:
60 g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
2 dl siktat florsocker

Smält smöret och låt svalna. Mosa bananerna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölk, bananer, smör och vanillinsocker.
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver och rör försiktigt ned i smeten. Häll i rund form eller liten långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 20 min.
Låt kakan kallna. Vispa ihop glasyren med elvisp och bred över den kalla kakan. Går bra att frysa med glasyren på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar