söndag 31 juli 2011

Helt vanliga bullar

... men vanliga bullar är ju inte det sämsta! :) Jag följer receptet på mjölpåsen, med ett tillägg - jag tillsätter ett ägg i degen också.

Bullar
150 g marg eller smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk kardemumma
1 ägg
ca 1,4 liter mjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör eller marg
1 dl strösocker
2 msk kanel eller 2 msk vaniljsocker

Till pensling
1 ägg, pärlsocker

Smält margarinet, och tillsätt mjölken. Värm till 37*. Smula ner jästen i lite av vätskan, och när det har löst sig; häll på resten. Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägget. Tillsätt sedan mjölet; gör degen ganska lös. Arbeta ihop degen ordenligt och låt jäsa 30 min. Dela sedan degen i 4 delar, och kavla ut varje del till en avlång kaka. Bred ut margarin, strö över socker och kanel alt vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle, och skär i bitar, lägg i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, och strö över pärlsocker. Grädda 250* 5-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar