onsdag 31 augusti 2011

Krusbärstosca

Jag plockade in bären från vår röda krusbärsbuske tidigare i veckan, och ville göra nåt annat än en paj. Då fick det bli en sån här kaka, som jag gjorde dubbel sats av till en liten långpanna.

2 ägg
2 dl strösocker
75 g smält marg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning
2½ dl krusbär, mixade
½ dl strösocker
3 tsk potatismjöl
blandas ihop

Glasyr
50 g smör
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
4 msk grädde
2 dl kokos

Häll smeten i en rund, smord och bröad form. Bred över krusbärsröran. Grädda 200* ca 30 min. Blanda under tiden ingredienserna till glasyren och sjud under omrörning. OBS! Koka ej!! Bred glasyren över kakan och fortsätt grädda ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar