... för ovanlighetens skull. Hittade det här receptet i helgen som jag provade på. Bara en massa nyttigheter, enkelt att göra var det också - bara att röra ihop allt och in i ugnen.
Fruktig nötlimpa
200 g torkade aprikoser, i små bitar
170 g hackade hasselnötter
4 dl dinkelmjöl fullkorn
4½ dl rågkross
2 dl linfrön
1 dl vetekli
½ msk bikarbonat
½ msk salt
1 dl mörk sirap
6 dl filmjölk
Topping
30 g hackade hasselnötter
1 msk linfrön
Smöra en stor brödform, 2 liter. Bröa den med vetekli. Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll smeten i formen och strö över nötter och linfrön. Grädda på nedersta falsen i ugnen, 150*, ca 1,5 timme. Täck ev med folie de sista 15 min. Stjälp upp brödet och låt det kallna inlindat i bakduk.
Mmmm..såg smarrigt ut :)
SvaraRadera