måndag 8 augusti 2011

Kanelkaka

Den här kakan ser inte alls märkvärdig ut, men mmmmmmmmmmmmmm, så god den är!!

125 g margarin
2½ dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl gräddfil

Fyllning:
1 dl socker & 1 tsk kanel

Smörj och bröa en rund form. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Rör om väl mellan varje ägg. Blanda mjölet med bakpulver, salt och vaniljsocker och rör ner det omväxlande med gräddfilet. Häll hälften av smeten i formen, och strö över hälften av fyllningen. Täck med resten av smeten och strö över den återstående socker/kanel blandningen.
Grädda i nedre delen av ugnen 175* ca en timme.

1 kommentar:

  1. Åh här finns så mycket gott :)
    Denna sida har helt klart blivit min och Hannas favorit-sida, perfekt för att få inspiration till sin egna bakning.

    Kram Jessica

    SvaraRadera