lördag 29 oktober 2011

Snickers cheesecake

Hittade den här bilden, på en kaka som jag gjorde i våras någongång. Hm, kanske måste göra om den snart :) Jag gillar ju som sagt Snickers :)




SNICKERS CHEESEKAKE

Botten
200 g digestivekex
100 g smör
50 g slätt jordnötssmör


Smet
600 g philadelphiaost
2½ dl kesella gourmet
½ dl socker
2 msk maizena
1 msk vanlijsocker
3 ägg
2 snickersbars
100 g Marabou gräddnougat


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och jordnötssmör. Krossa digestivekexen till ett fint och blanda det med smörblandningen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbarkant och spänn fast det och tryck sedan ut digestiveblandningen till en jämn botten. Baka i ugnen ca 10 min, Ta ut och låt svalna.

Vispa ost och kesella krämigt i en bunke. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och se till att allt är väl blandat.

Ta bort ca 1/5 av smeten och lägg den i en egen bunke. Skiva snickersbitarna och blanda dem med den stora smeten. Häll denna smet över digestivebottnen.

Smält nogatchokladen och blanda den med den lilla smeten. Ringla den över smeten i formen och dra med en gaffel så det bildas ett mönster.
Sänk värmen i ugnen till 160 grader och grädda cheesecaken i nedre delen av ugnen ca 40-60 minuter.. Kakan ska vara lite mjuk i mitten när den tas ut, det stelnar när den svalnar.

Låt kakan svalna helt och ställ den sedan i kylskåp. Garnera cheesecaken med kolasås och hackade jordnötter innan servering.

3 kommentarer:

  1. Men åh, den ser alldeles underbart god ut :)
    Funderar på om jag kan lägga in en beställning på önske-fika om vi kommer på besök framåt våren ;))

    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Storasyster af socker29 oktober, 2011

    Det går jättebra Jessica :))

    SvaraRadera
  3. Hmmm...fyller år snart..undra om jag lägger in en liten snickerskakabeställning till mamma, såg farligt god ut!

    SvaraRadera