måndag 17 oktober 2011

Hallonbiskvier

En annorlunda variant av biskvier; med hallonsmörkräm och vit choklad. Gott, gott!!

250 g mandelmassa
2 äggvitor
1½ dl strösocker

Hallonsmörkräm
200 g smör, rumstempererat
1½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl frysta och tinade hallon, ej avrunna

Doppning:
200 g vit choklad

Sätt ugnen på 200*. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret. Ställ in smeten i kylen i 20 min, så att den blir fast i konsistensen innan du klickar ut den.
Spritsa eller klicka ut 20 st rundlar på en bakpappersklädd plåt. Grädda biskvibottnarna i ca 12 min tills de är gyllene i färgen. Låt kakorna svalna.
Rör smöret mjukt och blanda det med florsocker, vaniljsocker, äggulor och hallon (använd även saften som bildas när hallonen tinar) till en jämn smet. Fördela smörkrämen på den platta bottnen av biskvin i form av en liten topp. Ställ dem i kylen tills smörkrämen blivit kall och stelnat.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad och låt dem sedan stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar