tisdag 18 oktober 2011

Rutor med choklad och dajm

Vi skulle lätt kunna ha en kategori som heter "Annelis recept", för jag har fått så många recept av henne under åren, och alla är goda!! Här kommer ett till:

Annelis mjuka bitar
4½ dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
4½ msk kakao
225 g smält marg
2,25 dl kokande vatten.

Vispa ägg och socker, blanda med de torra ingredienserna och margarin och vatten. Grädda 175* ca 20 min i stor långpanna. Låt kallna.

Glasyr: (jag brukar göra dubbelt så mycket glasyr!)
75 g rumsvarmt marg
3 dl florsocker
1 äggvita
2 tsk vaniljsocker

Bred glasyren på kakan och strö över 4 dubbeldajm, krossade.

1 kommentar:

  1. Såg riktigt gott ut!! Dajm är aldrig fel, har bakat "mammas frallor" nu, supergoda :)

    SvaraRadera