Tycker saffransbullarna blir godare om man gör dem med fyllning istället för traditionella "lussekatter" som lätt kan bli lite torra. Här är min variant av den gula bullen:
150 g margarin
6 dl mjölk
2,5 dl strösocker
lite salt
3 ägg
1,25 pkt jäst för söta degar
2 pkt saffran
lite lite hjorthornssalt
mjöl
Fyllning: Smält margarin, vanillinsocker, strösocker, russin
Blanda strösocker, salt, stött saffran, hjorthornssalt och ägg i en stor bunke. Rör ut jästen i ljummet vatten. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Blanda allt i bunken. Tillsätt mjöl. Knåda ordentligt och gör degen ganska lös. Strö över mjöl och låt jäsa under bakduk 30 min.
Baka ut degen som vanliga bullar. Använd ca 1/4 av degen i taget, knåda in lite mer mjöl och kavla ut till en rektangel. Pensla smält margarin över, strö över strösocker, vanillinsocker och slutligen russin. Rulla ihop och skär småbullar, lägg i formar. Låt jäsa under bakduk 30 min.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader.
Knepet för riktigt goda bullar är
1. Lös deg
2. Mycket fyllning
3. Inte grädda för länge
Lycka till med bullbakandet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar