måndag 12 december 2011

Pepparkaksmousse

Nästa recept från Glöggmyset är en lingon- och pepparkaksmousse, som jag hittade på Salt & Peppar
Och byter man ut vanliga pepparkakorna mot Glutenfria blir hela receptet glutenfritt :)

till 8 st vinglas (Jag gjorde mindre portioner; det räckte nog till 10 pers)
4 dl vispgrädde
4 ägg
4 msk rårörda lingon
2,5 dl krossade pepparkakor
1 msk florsocker
1 tsk pepparkakskrydda (Santa Maria)
(Får du inte tag i pepparkakskrydda går det lika bra att blandalika delar malda nejlikor, ingefära och kanel.)

Krossa pepparkakorna, gärna i en mortel.  Vispa grädden i en bunke, och separera äggen och vispa upp äggvitorna ihop med florsockret i en annan bunke. Vispa ner äggulorna i grädden. Rör ner de rårörda lingonen och pepparkakskryddorna i gräddsmeten, och ös ner pepparkakssmulorna. Rör ner de uppvispade äggvitorna och blanda. Häll upp i små formar och låt stelna till lite i kylen, gärna över en natt.

1 kommentar:

  1. Vilket kul recept, säkert gott också! Kanske testar den där istället för Ris A´la malta på julafton som maken min inte gillar.:)

    SvaraRadera