torsdag 8 mars 2012

Hallonrutor

En aning pillrigare att göra än Syltgrottor, men inte svåra.





480 g vetemjöl
400 g osaltat smör
100 g florsocker
10 g äkta vaniljsocker
2 g salt
2 äggulor

Arbeta ihop degen med händerna och låt vila minst 1 timme i kylen.
Kavla ut hälften av degen till en fyrkantig platta, ca 3 mm tjock. Rulla upp den på kaveln och rulla ut den på en plåt med bakplåtspapper. Skär degen jämn och nagga botten väl med en gaffel. Grädda den i ugnen, 180* ca 10 min. Låt svalna. Bred på ett tunt lager hallonsylt. Kavla ut resterande deg ca 3 mm tjock. Sporra/skär ut fingertjocka längder. Lägg den med ca 1 cm mellanrum i ett rutmönster över hela plattan. Pensla degstrimlorna med ägg+äggula+lite salt. Strö ev över flagad mandel. Grädda ca 15 min till. Låt svalna. Skär i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar