söndag 18 mars 2012

Banankaka

Hade några bananer hemma som började vara väldigt mogna. Det blev en kaka av dem. Jag tyckte nästan kakan var godare utan glasyr, men det är ju en smaksak :)



100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl mjöl (går lika bra med glutenfritt)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
3 mogna bananer
1 msk socker
1/2 dl mjölk

Citronglasyr:

2 dl lätt creme fraiche
1 dl florsocker
Saft av 1/2 citron
1/2 p kokos,ca 100 g

Rör fett och socker poröst.Tillsätt äggen,ett i taget.Blanda mjöl,bakpulver,bikarbonat och kanel och rör ner i smeten.
Mosa bananerna med 1 msk socker och mjölken.Rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten,ca 23 cm i diameter.
Grädda nederst i ugnen i ca45 minuter i 175 grader.
Prova kakan med en sticka.
Stjälp upp kakan och låt kallna.
Blanda alla ingredienser till krämen.Bred ut den jämnt över kakan.
skär i skivor och avnjut den till en kopp kaffe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar