Vackert gula saffransrutor med gott kanelfras ovanpå...
200 g smör, rumsvarmt
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran
3 dl filmjölk
1 msk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
Kanelfras:
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
ca 2 msk kanel
Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Krossa saffranet med en sockerbit i morteln, rör ut saffranet i filmjölken och tillsätt det i smeten. Vänd ner bakpulver och mjöl i smeten och rör om. Lägg ett bakplåtspapper i långpanna 20*30 cm, och häll i smeten. Grädda 180* ca 25 min mitt i ugnen. Ta sedan ut kakan, men stäng inte av ugnen.
Kanelfras: Rör ihop smör, socker, mjöl och kanel till en smulig massa och strö det över kakan. Grädda kakan ytterligare 10-15 min. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar