tisdag 5 november 2013

Malins mmmmm goda efterrätt!

Förra helgen var vi bortbjudna till fina vänner, och efter en vansinnigt god middag, fick vi den här efterrätten som var 100 % my cup of tea. Mmmmm så gott!! Jag gjorde den själv i helgen, och den uppskattades av våra gäster också!



Chokladfondant (6 st)
150 g mörk choklad
150 g smör, mjukt (gärna osaltat)
3 msk strösocker
3 st äggulor + 3 hela ägg
3 msk vetemjöl (eller Maizena majsstärkelse för en glutenfri variant)

Gör så här
 Ställ ut 6 stora muffinsformar i en muffinsplåt.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.

Vispa smör och socker mjukt med elvisp. Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen. Vispa ner mjölet och chokladen. Hit kan förberedas dagen innan.

Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela i formarna. Hit kan förberedas samma dag.

Vid servering:
Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.
Servera genast, tillsammans med grädde och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar