söndag 3 november 2013

Gårdagens efterrätt

Igår blev det härligt pizzakväll med goda vänner, och sedan hem till oss för efterrätt. Jag hade gjort
den här goda glasstårtan med mandelbotten, med recept från Amy's piece of cake
Nästa gång ska vi dock vara lite hungrigare när vi ska äta den, så man orkar en större bit ;)



Frusen mandel- och jordgubbsdröm (ca 10-12 bitar)

Mandelbotten
250 g mandelmassa
125 g smör, rumsvarmt
3 ägg

Fyllning
1 paket vaniljvisp
2 dl vispgrädde
50 g mörk choklad, hackad
0,75 dl jordgubbspuré (mixa ca 1,5-2 dl jordgubbar till puré)

Garnering
Säsongens frukt och bär
Sätt ugnen på 180 grader. Täck bottnen av en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Riv mandelmassa och rör den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen ett i taget. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna.

Vispa grädde och vaniljvisp i varsin bunke. Ansa jordgubbarna och mixa till en puré. Blanda ihop grädde, vaniljvisp och jordgubbspuré. Bred över mandelbottnen direkt i formen. Släta till ytan med en slickepott och stoppa i frysen i minst 5 timmar.

(Vid serveringen garnera med säsongens frukt och bär)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar