den här goda glasstårtan med mandelbotten, med recept från Amy's piece of cake
Nästa gång ska vi dock vara lite hungrigare när vi ska äta den, så man orkar en större bit ;)
Frusen mandel- och jordgubbsdröm (ca 10-12 bitar) Mandelbotten 250 g mandelmassa 125 g smör, rumsvarmt 3 ägg Fyllning 1 paket vaniljvisp 2 dl vispgrädde 50 g mörk choklad, hackad 0,75 dl jordgubbspuré (mixa ca 1,5-2 dl jordgubbar till puré) Garnering Säsongens frukt och bär |
Sätt ugnen på 180 grader. Täck bottnen av en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Riv mandelmassa och rör den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen ett i taget. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna. Vispa grädde och vaniljvisp i varsin bunke. Ansa jordgubbarna och mixa till en puré. Blanda ihop grädde, vaniljvisp och jordgubbspuré. Bred över mandelbottnen direkt i formen. Släta till ytan med en slickepott och stoppa i frysen i minst 5 timmar. (Vid serveringen garnera med säsongens frukt och bär) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar