söndag 1 september 2013

Mera blåbär!

MUMS!! så god den här blev! Choklad och  blåbär... mmmm



Botten:
120 g mörk choklad
100 g smör
2½ dl strösocker
1½ msk  vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1½ dl vetemjöl

Blåbärsmousse
5 gelatinblad
250 g blåbär
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl gräddfil
3 dl vispgrädde

Garnering:
Färska blåbär

Sätt ugnen på 175*. Bryt chokladen. Smält smöret i kastrull, ta från plattan. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt ett ägg i taget och vänd sist ned mjölet.
Smörj en form med löstagbar kant, häll i smeten och grädda mitt i ugnen 25-30 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
Mousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 min. Mixa blåbären till fin puré. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blåbären. Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten. Blanda i gräddfilen. Vispa grädden halvfast och vänd ner den i smeten. Häll smeten i formen på den kalla kakan. Låt stå i kylskåp ca 5 tim. Dekorera.

Recept från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar