fredag 30 augusti 2013

Blåbärskaka

Härligt nu när man kan gå ut i skogen och plocka lite blåbär, baka en kaka och sen sitta ute i sköna höstluften och smaka den.



75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk

Fyllning:
1 dl vispgrädde
1 ägg
½ dl strösocker
1½-2 dl kokos
2-3 dl  blåbär

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten samtidigt som du tillsätter smör och mjölk, lite i taget. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i rund, smord och bröad form (ca 25 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen 175* ca 20 min. Gör under tiden fyllningen:
Vispa grädden fluffig. Vispa ägg och socker i en annan skål. Rör ner äggsmeten och kokos i grädden. Ta ut kakan ur ugnen och fördela blåbären över kakan. Häll gräddblandningen ovanpå blåbären i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i ytterligare 20 min.

Recept från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar