lördag 28 september 2013

Extra goda hallonmuffins

Världens bästa!! morbror har varit här idag med sin traktor, och hjälpt oss flytta den tuuuuunga murade grillen vi har! Till kaffet efteråt bjöd jag på nybakade såna här:



12 Stora Hallon- och marängmuffins

3 äggulor
1½ dl strösocker
150 g smör
2 1/4 dl vetemjöl (eller samma mängd glutenfri mjölmix + 1 tsk fiberhusk)
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Maräng:
3 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning och garnering:
ca 200 g hallon (eller andra bär)
strösocker
potatismjöl
ev mandelspån

Sätt ugnen på 175*. Vispa äggulor och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt smöret, mjölken och mjölblandningen till äggsmeten och rör till en slät smet.
Maräng:Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner strösockret i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret. Fyllning:Blanda bären med lite socker och potatismjöl. Häll muffinssmeten i stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut dem ur ugnen, fördela bären över muffinsen och klicka eller spritsa på marängsmeten. Strö ev flagad mandel över. Fortsätt grädda ca 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar