fredag 6 september 2013

Verkligen godaste äppelkakan!

Hittade recept på världens godaste äppelkaka hos Kryddburken, och det VAR verkligen världens godaste! Jag gjorde den med glutenfritt mjöl, och 1 tsk husk, och så använde jag gräddfil istället för mjölk... Saftig och god ...!! Att jag sen gjorde den på äpplen från egna trädgården gjorde den ju inte sämre ;-)




 3-4 stora äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker

150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl (eller samma mängd glutenfri mjölmix + 1 tsk fiberhusk)
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk (eller gräddfil..)

 
Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker. Vänd runt noga och låt dom gärna få marinera en stund. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på kvällen.
Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Rör, inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25 cm diameter klädd med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå och häll även över vätskan från äpplena som blivit. Grädda i 175 grader ca 40-50 min.
På toppen :
Florsockerglasyr + pärlsocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar