måndag 30 september 2013

Blåbärspannacotta

Pannacotta är en jättebra efterrätt ju! Lättgjord, mumsig, naturligt glutenfri och lätt att variera. Den här är med blåbär. Det är ju så GOTT!

Blåbärspannacotta

4 dl grädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
2 gelatinblad
1 dl blåbär

Garnering:
blåbär + florsocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter..
Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker och vanilj.
Låt koka upp på svag värme. Ta sedan bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i blåbären och mixa med stavmixer till en slät smet. Sila det innan du häller upp det i glas. Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.
Dekorera med blåbär innan servering.
 
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar