lördag 5 oktober 2013

Knäckig äppelpaj

Årliga, mysiga skapardagen på Sunnanå idag, med som vanligt trevliga människor, god mat, mysigt pyssel, och mumsig efterrätt! Här är receptet på goda äppelpajen vi fick: (på bilden glutenfri variant av samma recept)

 
För 6 pers
Ugn: 200*
 
150 g smör
2 dl råsocker
½ dl ljus sirap
½ dl vispgrädde
 
Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och grädde. Ta från värmen och blanda ner:
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
 
Dela, kärna ur och skär 600 g äpplen i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde, vaniljsås eller glass.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar