onsdag 18 januari 2012

Kladdkaka med glasyr

Ännu en surströmmingslunch med trevliga fd kollegorna idag, och mitt vanliga "tack för att jag fick komma" blev det här gången en kladdkaka med glasyr.



100 g smör
2 ägg
2 rågade dl socker
1 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 g Philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4-6 msk kakao
4 dl florsocker

Smält smöret och låt svalan. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smöret och rör om. Blanda de torra och rör ner i smeten. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda kakan exakt 24 min om det är en 20 cm form, och exakt 21 min om formen är 23 cm
Mosa osten tillsammans med smör, vaniljsocker och kakao till en slät smet. Sikta i florsockret och rör om. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Servera med vispgrädde.

1 kommentar:

  1. Läckert med kakaoglasyr. En kladdkaka sitter aldrig fel..

    SvaraRadera