söndag 1 januari 2012

Gott Nytt År!!

Nyårsaftonen firade Systrarna af socker (och deras familjer) tillsammans, med en massa mat, prat, skratt, fyrverkerier....
Förrätten får skymta på bild lite fast det inte är en matblogg (och receptet på den goda och fina rätten hittar ni här: Kryddburken)  ;), efterrätten blev en vacker och inte så söt sak :)

Fruktdröm med vaniljtäcke


1 burk persikohalvor i lag
2 deciliter lättcreme fraiche
1 tesked vaniljsocker
2 matskedar strösocker
6 deciliter frysta hallon
2 deciliter vaniljyoughurt

Dekoration:
Strösocker
4 physalis

1. Börja med att göra en sockerkant på glaset. Ta fram två tallrikar. Fyll en av dem med vatten och den andra med socker. Doppa först glaset i vatten och sedan i socker. Ställ åt sidan för att stelna.
2. Skär persikohalvorna i bitar och fördela i glasen. Blanda lätt creme fraiche med vaniljsocker och strösocker.
3. Lägg hallonen i matberedaren. Tillsätt yoghurten och mixa till sorbetliknande konsistens. Smaka ev av med socker. Bred ett lager hallon över persikorna och sedan lätt creme fraiche. Garnera med physalis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar