söndag 22 januari 2012

Idag blev det också bröd

Men mjukt och glutenfritt. Provade ett recept från Glutenfria köket, och det blev jättebra!! Dessutom snabbgjorda, och det gillas ju som bekant också :) Jag hade dock inget Fibrex, så det fick bli utan.



6-8 frallor
25 g jäst
2 dl vatten
2 dl mjölk
½ dl fibrex
1 msk fiberhusk
2 msk neutral olja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
200 g mjölmix, Finax
200 g grov mjölmix, Finax
1 ägg (att pensla frallorna med)

Värm mjölk och vatten till 37 grader. Smula jästen och lös upp i lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av vätskan, Fibrex och fiberhusk, låt svälla i 10 min.
Rör ner olja, sirap, salt och blanda väl. Väg upp mjölmix och häll ner i blandningen, arbeta till en jämn men kladdig deg, använd gärna hushållsassistent eller liknande. Klicka upp på bakplåtspapper, ca 1 dl per fralla. Ta lite mjölmix i handen och ”snygga till” frallorna så de blir jämna (ta inte upp från pappret), på så vis slipper man ta upp degen på bakbord och undviker massa kladd! Låt jäsa under bakduk i 25 min. Pensla frallorna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 225*, i 12-15 min tills de är gyllenbruna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar