lördag 19 oktober 2013

Åå vad det är gott med Nutella!

Jag läste ett reportage om Smilla Luuk, som har bloggen Glutenfritt liv, och där fanns det här receptet med. Det går nästa inte låta bli att baka något som innehåller Nutella... :) Smaskig variant av vanliga Go' bitar (eller Kärleksmums) !



150 g smör
1½ dl vatten
2 ägg
3 dl strösocker
4½ dl glutenfritt mjölmix
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Glasyr:
100 g smör
4 dl florsocker
4 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4 msk Nutella
½ dl kaffe
½ dl vatten

Garnering:
Kokosflingor (eller mandelspån tog jag)

Sätt ugnen på 225*. Smält smöret. Tillsätt vattnet och koka upp. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smörvattnet i smeten. Vispa försiktigt med elvisp på lägsta hastighet tills smeten är slät. Häll smeten i långpanna 30*40 cm och grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Häll i florsocker, kakao, vaniljsocker, Nutella, kaffe och vatten. Vispa med elvisp tills det blir en slät smet. Låt svalna något. Bred glasyren över kall kaka och strö över kokos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar