lördag 26 oktober 2013

Tårta

Förra helgen, när det skulle fixas tårta till födelsedagskalas, sökte jag efter det perfekta tårtbottenreceptet. Jag hittad det här: Baka baka liten kaka

Smarriga tårtfyllningar hittade jag här: Linda Runn



Jag gjorde dessa:

Jordgubbsmousse, 1 sats räcker till 1 lager i en 25 cm tårta
 
200 gram jordgubbar (frysta går bra)
0,75 dl socker
4 blad gelatin
2,5 dl vispgrädde
 
 Lägg gelatinet i blöt i ca 5 minuter
 Koka upp jordgubbar och socker och låt det puttra i ca 3 minuter
 Ta kastrullen från plattan och mixa jordgubbarna till en slät puré
 Smält gelatinet i den varma purén och låt sedan svalna så gott som helt i kylen
 Vispa grädden och vänd nerden kylda jordgubbspurén i vispgrädden
 Låt stelna i kylen i ca 2 timmar
 
******************************************************************
 
Glasscreme: Hälften vaniljcreme, tex gjord på marsán, och hälften vispgrädde.

Du kan göra den på olika sätt, tex:

*Gör en vaniljcreme och vispa grädden hårt, vänd ner grädden i vaniljcremen
*Gör en vaniljcreme, häll på vispgrädde och vispa alltihop till en fast konsistens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar