söndag 9 september 2012

Päronbitar

Goda långpannebitar med mycket gott i, och jag gjorde dem glutenfria. Mmmmmm!



100g smör
2 1/2 dl rödmjölk
3 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
6-8 päronhalver, konserverade
1 dl mandel grovhackade
100g vitchoklad grovhackad
 
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa äggen men socker och vaniljsocker pösigt. Rör sedan ner sirapen och smörblandningen. Blanda mjöl ooch bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i en långpanna ca 20x30 cm, brödad eller täkt med bakplåtspapper. Fördela sedan päronen över smeten och sedan nötter och choklad. Grädda sedan mitt i ugnen i 200 grader.
låt svalna och skär sedan i fyrkanter, pudra med florsocker innan servering.
 
Recept från fina Akleja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar