torsdag 6 september 2012

Länge sen sist...

Oups! Helt plötsligt har det gått en månad sedan förra inlägget! Men nu börjar man kanske vilja vara inne på kvällarna och baka lite. En glasstårta kan man väl göra även om sommaren är slut! Pojkarna tyckte dock att botten = Oreoskexen var det godaste på den här :-)

300 g Oreokex
5 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 citron
2 dl creme fraiche
2 dl non stop

Klä en springform, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Dela kexen, skrapa ut den vita krämen och släng bort den. Krossa kexen. Strö ut kexsmulorna i formen. Separera äggulor och -vitor i två skålar.
Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden löst i separat skål. Vispa samman äggulor, socker, vaniljsocker, finrivet skal och saft från citronen. Blanda sedan  ner creme fraiche, vispad grädde och äggviteskum. Häll smeten över smulorna och strö ut nonstopen. Täck formen med plastfolie. Låt tårtan stå i frysen i minst 3 timmar. Ta ut den ca 20 min innan den ska serveras.



Recept från "Sju sorters sommarkakor" av Cecilia Vikbladh

1 kommentar:

  1. Såg verkligen gott ut. Jag kommer tyvärr inte göra den, då jag inte kan äta den fast den säkert är jättegod, trodde tidigare i år att jag var gluten, men det visade sig vara mot råa ägg. :)

    SvaraRadera