lördag 15 september 2012

Av höstens äpplen

Den här blev så god så jag gjorde två! En till familjen och en till mina fd kollegor :-)



Äppelkaka
 
100g mandelmassa
3 ägg
1 1/2 dl socker
50g smör
3 dl vetemjöl (blev jättebra med glutenfritt)
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

ca 3-4 äpplen
Riv mandelmassan, blanda den med ett ägg i taget rör i socker.Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Blanda i mjölken och smöret.
Smöra och bröa en form med avtagbar botten. Skala och klyfta äpplena. Lägg ett lager med äpplen i botten och häll sedan på smeten och lägg de sista äpplena överst.
Grädda 175* mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.
Servera med vaniljsås, eller bara som den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar