torsdag 21 juni 2012

Torsdagsfika på jobbet

och idag var det min tur att fixa det! Det fick bli en Vit kladdkaka från Två systrars söta. Jag gjorde den både gluten och laktosfri, genom att ta laktosfritt margarin och creme fraiche, och bytte ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix. Dessutom fick det bli hallon på istället för granatäppelkärnor i brist på granatäpplen på affären, det gick också mycket bra.


150 g vit choklad
150 g margarin
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk rivet citronskal

Creme fraiche glasyr
2 dl creme fraiche
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

1 granatäpple till garnering

Sätt ugnen på 175*, smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant. Smält choklad och smör i en skål över ett vattenbad. Låt svalna lite. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladen och smöret. Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna. Blanda ingredienserna till glasyren med en elvisp. Bred över kakan. Garnera med granatäppelkärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar