Lakritstryfflar (till vänster i bild)
200 gram mjölkchoklad med lakrits-smak
1/2 dl grädde
1 msk smör
1/2 dl grädde
1 msk smör
Garnering : kakao eller krossad turkisk peppar
Värm upp grädden tills den är ordenligt varm.
Bryt ner chokladen och rör tills den har smält, rör ner en klick med smör och rör tills den är blank.
Ställ svalt tills det går att forma kulor av den. Rulla sedan i kakao, eller krossade turkisk peppar.
Värm upp grädden tills den är ordenligt varm.
Bryt ner chokladen och rör tills den har smält, rör ner en klick med smör och rör tills den är blank.
Ställ svalt tills det går att forma kulor av den. Rulla sedan i kakao, eller krossade turkisk peppar.
Mariannetryfflar (till höger i bild)
knappt : 1/2 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
15 stycken marianne-karameller
100 gram mjölkchoklad
15 stycken marianne-karameller
Garnering : florsocker
Mixa mariannekaramellerna i en matberedare.
Mät upp en knapp halv dl grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet.
Rör ner mariannekrosset och blanda ordentligt. Ställ sedan svalt i några timmar , gärna över natten. Och rulla sedan lagom stora tryffelbitar som du doppar i florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar