onsdag 11 december 2013

Tryffel * 2

Mera godis!! Hon gör så himla mycket gott, Jenny på Jennys matblogg ! Kan inte låta bli att prova :) Här kommer två sorters godis till; jättelätta att göra och mycket lätta att tycka om :)



Lakritstryfflar (till vänster i bild)
 
200 gram mjölkchoklad med lakrits-smak
1/2 dl grädde
1 msk smör
Garnering : kakao eller krossad turkisk peppar

Värm upp grädden tills den är ordenligt varm.
Bryt ner chokladen och rör tills den har smält, rör ner en klick med smör och rör tills den är blank.
Ställ svalt tills det går att forma kulor av den. Rulla sedan i kakao, eller krossade turkisk peppar.
 
 
Mariannetryfflar (till höger i bild)
 
knappt : 1/2 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
15 stycken marianne-karameller
Garnering : florsocker

Mixa mariannekaramellerna i en matberedare.
Mät upp en knapp halv dl grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet.
Rör ner mariannekrosset och blanda ordentligt. Ställ sedan svalt i några timmar , gärna över natten. Och rulla sedan lagom stora tryffelbitar som du doppar i florsocker.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar