tisdag 10 december 2013

Fudgekaka med Marianne

Kaka och godis i ett! Mmmmmm



200 g smör
3 dl socker
2 st ägg
1 dl kakao
 4 tsk Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
 1 tsk bakpulver

Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl socker
 2 msk sirap
100 g ljus choklad
100 g smör
15 st mariannekarameller

 
Smält smöret i en kastrull
Rör först ner socker och ägg, sedan övriga ingredienser
Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter, kakan ska vara lite kladdig

Glasyren: Koka allt utom smör i 15-20 minuter, tills det tjocknar. Blanda ner smöret, och bred glasyren över den kalla kakan
Krossa mariannekaramellerna och strö krosset över kakan, låt svalna och skär i rutor

Receptet hittade jag här

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar