200 g smör 3 dl socker 2 st ägg 1 dl kakao 4 tsk Vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Glasyr 2 dl vispgrädde 2 dl socker 2 msk sirap 100 g ljus choklad 100 g smör 15 st mariannekarameller |
Smält smöret i en kastrull Rör först ner socker och ägg, sedan övriga ingredienser Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna Grädda i 175 grader i 15-20 minuter, kakan ska vara lite kladdig Glasyren: Koka allt utom smör i 15-20 minuter, tills det tjocknar. Blanda ner smöret, och bred glasyren över den kalla kakan Krossa mariannekaramellerna och strö krosset över kakan, låt svalna och skär i rutor Receptet hittade jag här |
tisdag 10 december 2013
Fudgekaka med Marianne
Kaka och godis i ett! Mmmmmm
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar