lördag 14 december 2013

Pepparkaksbiskvier

Biskvier är gott, och naturligt glutenfritt vilket också är bra för en som intolerant :) Här har jag gjort en julig variant med pepparkakssmak som blev jättesmarriga!



Bottnar:
200 g mandelmassa, kall
1 dl strösocker
1 äggvita

Fyllning:
175 g smör, rumsvarmt
3½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 tsk mald kanel
2 krm malda kryddnejlikor
2 krm mald ingefära
½ msk kallt kaffe
1 äggula

Glasyr:
150 g mörk choklad, smält
1-2 tsk smör, smält

Sätt ugnen på 175*. Bottnar: Riv mandelmassan och blanda den till en smet med socker och äggvita. Forma ca 20 runda bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 12-14 min. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till en krämig smet. Låt den stå i kylskåpet i 20-30 min. Bred smeten på bottnarna så att det bildas en spetsig topp. Ställ biskvierna i frysen i ca 1 tim. Glasyr:  Blanda smält choklad och smör, doppa biskvierna i chokladen och låt den stelna.

Recept från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar