måndag 16 april 2012

Idas Morotskaka

Det här receptet kommer från Ida, fast jag gjorde i långpanna istället för i muffinsform, och så bytte jag ut mjölet mot glutenfritt. Gick hur bra som helst, de blev jättegoda!



Smet:

1 Liten burk krossad ananas
5 små ägg
5dl strösocker
3dl solrosolja
5dl rivna morötter
6dl vetemjöl (jag tog ju glutenfri mjölmix då..)
2tsk bikarbonat
2tsk bakpulver
2tsk kanel
1/2 tsk salt

Glasyr:

200gr rumsvarmt smör
200gr Philadelphiost
3dl florsocker
2tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225gr. Öppna ananasburken och låt vätskan rinna ut. Vispa ägg och socker poröst. Blanda olja, morötter och ananasoch rör ner i smeten. Blanda mjöl med kryddorna och rör ner i smeten. Fyll minimuffins formarna till 2/3 delar och grädda i ca 8-10min.

Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet, spritsa på dom avsvalnande muffinsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar