söndag 2 februari 2014

Lakrits och hallonpannacotta

Gårkvällens efterrätt. Inte så tokigt! :)



0,5 påse turkisk peppar
0,5 dl vatten 
3,5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång 
30 g socker
2,5 st gelatinblad                                                                                                                
Svart livmedelsfärg


Hallongelé
ca 200 g frysta hallon
2,5 dl vatten
4 st gelatinblad 
0,5 dl socker 

Dekoration
Färska hallon, Vit choklad  

Krossa den Turkiska pepparn fint. Häll i en kastrull och tillsätt vattnet. Låt sjuda ihop tills godiset smält.

2. Lägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången och lägg i kastrullen. Häll på grädde, socker och livsmedelsfärg. Låt koka upp. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Rör om tills gelatinet smält. Häll upp pannacottan i shotglas.
3. Ställ i kylen.Smält choklad och gör önskad chokladdekoration.
                    
4. Hallongelé
Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Häll de frysta hallonen i en kastrull. Tillsätt vatten och socker och koka på svag värme.

5. Krama ur gelatinet och lägg i kastrullen. Rör om tills gelatinet smält. Låt svalna och häll på toppen av den stelnade lakritspannacottan. Ställ svalt och låt stelna

Recept från Recept.nu


              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar