Inte kan man motstå att prova ett sånt här recept när man läser det! Och de blev precis lika goda som jag trodde :) Recept från fina Kryddburken
12 st
125 gram kallt smör
2 dl vetemjöl, eller samma mängd glutenfri mix + 1 tsk fiberhusk
2 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ dl mjölk
Skär upp det kalla smöret i kuber och blanda med alla torra ingredienser i en matberedare. Använd kniven och mixa hastigt bara så det blir en smulig deg och smöret blandat sig. Tillsätt sen ägg och mjölk och mixa smeten slät. Fyll 12 muffinsformar i muffinsplåt. Grädda ca 20 min i 175 *.
Låt muffinsarna svalna, gör en liten urgröpning i mitten på varje och fyll dom med vaniljkrämen med en sprits.
Vaniljsmörkräm :
150 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp tills det blivit riktigt fluffigt och vitt. Tillsätt en äggula och vispa en minut till. Fyll en spritspåse och spritsa i varje muffins.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar