söndag 7 oktober 2012

Marshmallowbrownies

Å vad det har regnat idag!! Helt utan uppehåll tror jag. Tur att man kan baka då :-)



200 g mörk choklad
100 g smör
3½ dl strösocker
4 ägg
1 3/4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

1 påse minimarshmallows, ca 280 g

Chokladcrisp
200 g mjölkchoklad
100 g smör
7-8 dl rice crispies

Sätt ugnen på 175*. Smält chokladen över vattenbad, lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda ner mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i liten långpanna, ca 20*30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut kakan och strö över en påse minimarshmallows. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
Chokladcrisp: Smält chokladen och smöret över vattenbad. Blanda i rice crispies och rör om. Bred blandningen över den kalla kakan. Låt kakan stå i kylskåp ett par timmar, skär i bitar.

Recept från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar