fredag 12 oktober 2012

Hallonsnittar med pistagenötter

De här kakorna kan man göra med vilken marmelad som helst förstås; jag använde hallon och granatäpple marmelad. Nötterna kan också uteslutas.



3/4 dl socker.
125 g smör, kylskåpskallt
1 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 dl marmelad

Glasyr:
1 dl florsocker
1-2 tsk vatten
2 msk hackade pistagenötter

Sätt ugnen på 175* Kör smöret tillsammans med sockret i en matberedare med kniv. Rör i ägget. Blanda mjöl och bikarbonat. Vänd ner det i smeten och rör ihop till en deg. Rulla ut till 2 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite och gör en skåra i mitten. Fyll skåran med marmelad och strö över nötter. Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 min. Blanda florsocker och vatten till glasyren. Ringla den över de varma längderna. Strö ev hackade nötter över. Låt svalna något och skär i bitar på snedden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar