söndag 12 februari 2012

Saffranssemlor


Helt oemotståndligt goda blev dessa semlor med saffran! Rekommenderas varmt att prova, dessutom blir det inte så många av en sats så man kan baka vanliga också...

2 dl mjölk
100 g smör
50 g jäst
1 påse saffran
1,5 dl kesella
0,5 tsk salt
2 dl strösocker
0,5 tsk hjorthornssalt
vetemjöl

Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Blanda saffran (stött i mortel), kesella, salt, socker och hjorthornssalt i en bunke. Häll på degvätskan och sedan jästen utrörd med ljummet vatten. Arbeta in mjölet. Låt jäsa 1,5 timme under bakduk.
Baka ut degen och forma bollar. Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med ägg och grädda i 225 grader ca 8 minuter.

När bullarna svalnat, fyll dem med mandelmassa och grädde! Blir ca 18-20 bullar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar