Den här kakan ser inte alls märkvärdig ut, men mmmmmmmmmmmmmm, så god den är!!
125 g margarin
2½ dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl gräddfil
Fyllning:
1 dl socker & 1 tsk kanel
Smörj och bröa en rund form. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Rör om väl mellan varje ägg. Blanda mjölet med bakpulver, salt och vaniljsocker och rör ner det omväxlande med gräddfilet. Häll hälften av smeten i formen, och strö över hälften av fyllningen. Täck med resten av smeten och strö över den återstående socker/kanel blandningen.
Grädda i nedre delen av ugnen 175* ca en timme.
måndag 8 augusti 2011
söndag 7 augusti 2011
Skogens röda guld
Vi känner oss så rika när vi kommer från skogen med fyllda hinkar! Idag gick vi ut hela familjen tillsammans för att plocka blåbär, men kom även hem med en liter hallon. Det är så god smak på vilda hallon, något helt annat än dem från ICAs frysdisk...
Liten hand med nybakad hallonmuffins som han själv bakat. Och plockat! :)
Liten hand med nybakad hallonmuffins som han själv bakat. Och plockat! :)
Mailis-kakor
Dessa kakor heter egentligen Godiskakor, men barnen har alltid kallat dem "Mailiskakor" efter vår morbrors sambo som bakar gudomliga kakor, och som vi har fått receptet från.
125 g mjukt smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 påse Nonstop
Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker. Rör ihop till en smet, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i smörkrämen. Klicka ut på plåtar och tryck i några nonstop. Grädda 175* ca 15 minuter.
125 g mjukt smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 påse Nonstop
Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker. Rör ihop till en smet, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i smörkrämen. Klicka ut på plåtar och tryck i några nonstop. Grädda 175* ca 15 minuter.
fredag 5 augusti 2011
En till favorit
Ett recept som jag har fått från goda vänner, där åtminstone en i familjen älskar choklad lika mycket som jag! :) Jättegod kaka, hinner bara landa i frysen så är den slut, och det är väl det bästa betyg man kan få!
Annikas Choklad i kvadrat
150 g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och blanda ihop allt. Grädda 225* ca 15 minuter i långpanna 30*40 cm.
Glasyr:
100 g smält margarin
2 dl grädde
4 msk strösocker
2 tsk mjöl
2 msk kakao
Koka alla glasyringredienser i 5 minuter och häll över den varma kakan. Mmmmmmmmmm...!!
Annikas Choklad i kvadrat
150 g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och blanda ihop allt. Grädda 225* ca 15 minuter i långpanna 30*40 cm.
Glasyr:
100 g smält margarin
2 dl grädde
4 msk strösocker
2 tsk mjöl
2 msk kakao
Koka alla glasyringredienser i 5 minuter och häll över den varma kakan. Mmmmmmmmmm...!!
torsdag 4 augusti 2011
Nougatsnittar fast med hallonsylt
Den här degen är så bra och smidig att jobba med, och allra godast blir de med nougat i. Nu hade jag dock ingen nougat hemma, så det fick bli sylt och det är helt okej också.
Nougatsnittar
125 g rumsvarmt margarin
3/4 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 krm hjorthornssalt
3 dl mjöl
Fyllning: nougat (eller sylt)
Arbeta ihop degen och forma till två rullar. Platta till något, och gör en fördjupning i varje längd (t ex med baksidan av en bordskniv..). Smält nougat och häll i fördjupningen, eller fyll fördjupningen med sylt. Grädda 200* 12-15 minuter. Skär längderna i bitar.
Nougatsnittar
125 g rumsvarmt margarin
3/4 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 krm hjorthornssalt
3 dl mjöl
Fyllning: nougat (eller sylt)
Arbeta ihop degen och forma till två rullar. Platta till något, och gör en fördjupning i varje längd (t ex med baksidan av en bordskniv..). Smält nougat och häll i fördjupningen, eller fyll fördjupningen med sylt. Grädda 200* 12-15 minuter. Skär längderna i bitar.
onsdag 3 augusti 2011
Favorit :)
Den här kakan är en favoritkaka! Långpannekakor är ju alltid bra, och det här är en av de godaste såna som finns!
Bountys
3 ägg
4½ dl socker
4 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4,5 msk kakao
225 g smält margarin
2,25 dl kokande vatten
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Blanda sedan ner det smälta margarinet och det kokande vattnet. Grädda i långpanna 175* ca 20 min. Låt svalna.
Smörkräm:
225 g smält margarin
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos
Blanda ihop allt till smörkrämen och låt svalna innan du brer ut den på kakan.
Smält 1 frp ljus blockchoklad, blanda den med 1,5 msk olja. Bred ut över kakan och låt stelna.
Bountys
3 ägg
4½ dl socker
4 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4,5 msk kakao
225 g smält margarin
2,25 dl kokande vatten
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Blanda sedan ner det smälta margarinet och det kokande vattnet. Grädda i långpanna 175* ca 20 min. Låt svalna.
Smörkräm:
225 g smält margarin
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos
Blanda ihop allt till smörkrämen och låt svalna innan du brer ut den på kakan.
Smält 1 frp ljus blockchoklad, blanda den med 1,5 msk olja. Bred ut över kakan och låt stelna.
tisdag 2 augusti 2011
Snickerskaka
Söt och sliskig och god......
225 g jordnötssmör
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
200 g ljus choklad
Värm socker och sirap i en kastrull (koka ej!). Rör ner vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och sist cornflakes. Rör ihop ordentligt och platta ut i en form 20*30 cm. Ställ kallt att stelna medans du smälter chokladen över ett vattenbad. Bred sedan chokladen över kakan. Låt stelna.
225 g jordnötssmör
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
200 g ljus choklad
Värm socker och sirap i en kastrull (koka ej!). Rör ner vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och sist cornflakes. Rör ihop ordentligt och platta ut i en form 20*30 cm. Ställ kallt att stelna medans du smälter chokladen över ett vattenbad. Bred sedan chokladen över kakan. Låt stelna.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)