torsdag 16 februari 2012

Frallor

Bakade glutenfria frallor förra  helgen, efter ännu ett fint recept från yramammansrecept, och blev jättenöjd!!
Smakade nästan, nästan som Mammas frallor :)  Dessutom gillar jag delen där man istället för att knåda och forma fina runda bullar istället klickar ut smeten/degen - går ju jättesnabbt att göra, ju! :)
Så dessa rekommenderas, även om man inte är glutenintolerant.



50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1½ tsk salt
2 tsk socker
2 msk fiberhusk
11 dl glutenfri mjölmix (Finax röda)

Pensling:

1 uppvispat ägg
vallmofrön

Smula sönder jästen och blanda med socker och salt medan du fixar degspadet. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, värm tills att det är lite varmare än 37 grader. Blanda i fiberhusk och låt svalna till fingervarmt.
Häll vätskan i degskålen och rör ut med jästblandningen. Mät upp mjölet i ett litermått.
Rör i det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig i maskin 5-7 minuter. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
Klicka ut degen (smeten) till 16 bullar med hjälp av 2 matskedar på bakplåtspapper.
Jäs ca 30 min. (Efter att de jäst nån minut kan man forma till dem lite om man vill)
Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla med ägg och strö på vallmofrö.
Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar